سنسور فوتوالکتریک SICK

سنسورهای فتوالکتریک(photo electric sensor)چیست؟

سنسور فتوالکتریک، نوعی ابزار تشخیص موقعیت است. این سنسور از پرتو نور برای این کار استفاده می کند. این پرتو نور توسط شی مورد نظر یا منعکس شده یا قطع می‌گردد. این سنسورها دارای منبع انتشار نور، یک گیرنده برای دریافت نور ارسالی و مدارات الکترونیکی برای تقویت سیگنال دریافتی و انتقال آن به مدارات کنترلی می‌باشد. هوای محیطی که سنسور در آن نصب می‌شود (مخصوصا محیط های صنعتی) ممکن است حاوی گرد و خاک، دود و رطوبت باشد. در این شرایط، سنسور نیاز به ارسال نور قوی تری دارد.

از کاربردهای این سنسورها می توان به شمارش محصولات تولیدی، تشخیص عیب در ظاهر محصولات، ورود و خروج، تشخیص ترکیبات داخل کنسروهای فلزی و کاربردهایی از این قبیل اشاره کرد.

 

 

 

...

محصول به لیست شما اضافه شد.

روش های تشخیص موقعیت توسط سنسورهای فتوالکتریک SICK(photo electric sensor):

سنسور های فتوالکتریک SICK ، عمل تشخیص موقعیت را به سه روش انجام می‌دهند:

۱- روش پرتوی کامل (Through Beam): در این روش سنسور دارای یک فرستنده و یک گیرنده می‌باشد روبروی هم نصب می شوند. فرستنده نوری را فرستاده و گیرنده آن را دریافت می‌کند. اگر جسمی بین فرستنده و گیرنده قرار بگیرد، نور قطع شده و سنسور حضور جسم را اطلاع می‌دهد.

 

۲- روش بازتابی (Reflective): در این روش علاوه بر فرستنده و گیرنده، سنسور دارای یک بازتاب‌کننده نور نیز می‌باشد. فرستنده و گیرنده در یک طرف و بازتاب کننده روبروی آن‌ها نصب می‌شود. این بازتاب کننده نور ارسالی از فرستنده را دریافت کرده و بازتاب آن را به گیرنده می‌فرستد . در این حالت نیز اگر شی بین فرستنده و بازتاب‌کننده قرار بگیرد، سنسور اطلاع می‌دهد.

 

۳- روش انتشار (Diffuse): در این حالت فقط گیرنده و فرستنده وجود دارد که هر دو در یک طرف نصب می‌شوند و شی مانند بازتاب‌کننده عمل می‌کند. به این ترتیب که نوری (اینفرارد، نور قرمز مرئی یا لیزر) از طرف فرستنده ارسال می شود، اگر شی در مقابل این نور قرار بگیرد، بازتاب‌هایی از آن را در فضا می‌فرستد که بخشی از این بازتاب‌ها به گیرنده می‌رسد. گیرنده با دریافت این پرتو حضور جسم را تشخیص داده و اطلاع می‌دهد .

سنسورهای فتوالکتریک SICK از ابزارهای تشخیص موقعیت است که تشخیص آن با استفاده از پرتوی نور مدوله شده است. این پرتو توسط شی منعکس شده و یا قطع می گردد. این سنسور از یک منبع انتشار نور، یک گیرنده برای کشف نور ارسالی و مدارات الکترونیکی برای تقویت سیگنال کشف شده جهت راه اندازی مدارات کنترلی تشکیل شده است.

از کاربردهای این نوع سنسور می توان به سنجش ارتفاع، تشخیص اجسام، عمل شمارش به صورت تک سنسوری (روش انعکاس) و دو سنسوری اشاره نمود.

LED قرمز با قدرت بالا در تمام مدل ها برای هماهنگی آسان و فاصله طولانی سنجش فتوالکتریک مکعبی E3JK امرن استفاده شده است.

از کاربرد های سنسورهای فوتوالکتریک SICK در صنایع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سنسور صنایع بسته بندی

سنسور نوار نقاله ها

سنسور ماشین های چاپ

سنسور روبات های صنعتی

سنسور ماشین های بسته بندی

سنسور ماشین های نساجی

سنسور ماشین های برش چوب

سنسور صنایع غذایی

سنسور ماشین ابزار

سنسور صنایع الکترونیک و نیمه هادی ها

سنسور ماشین سازی ها

سنسور صنایع اتومبیل

سنسور صنایع کاغذ

سنسور صنایع شیمیایی

سنسور فیبر نوری صنایع شیشه

سنسور صنایع پزشکی

سنسور صنایع اتوماتیک

سنسور انبار اتوماتیک

سنسور ریخته گری

سنسور نجاری

سنسور صنایع لاستیک

سنسور صنایع پلاستیک

سنسور جرثقیل ها

سنسور صنایع نفت و گاز

سنسور پتروشیمی ها

و به طور کلی در اکثر صنایع که سنسور ها با سرعت و دقت بالا در آن مورد نیاز است 

 

روش عملکرد سنسورهای فتوالکتریک (photo electric sensor):

 بعضی از سنسورهای فتوالکترونیک دارای دو عملکرد می‌باشند: عملکرد روشن (Light) و عملکرد تاریک (Dark). در عملکرد روشن سنسور زمانی عمل می‌کند که گیرنده سیگنالی دریافت کند (N.O) و در عملکرد تاریک زمانی عمل می‌کند که گیرنده سیگنالی دریافت نکند (N.C).
خروجی یک سنسور فتوالکتریک SICK پس از فعال شدن، می‌تواند دو حالت داشته باشد. می‌تواند یک ولتاژ مثبت تولید کند (Source) که به آن نوع PNP می گویند یا می‌تواند ولتاژ منفی داشته باشد (Sink) که به آن نوع NPN می‌گویند. در حالت npn خروجی ممکن است به زمین نیز وصل شود.

پارامترهای مهم سنسورهای فتوالکتریک SICK (photoelectric sensor):

از مشخصات مهم این سنسورها عبارت است از:

  • فرکانس سوئیچینگ: حداکثر تعداد قطع و وصل یک سنسور در ثانیه می باشد (واحد آن Hz می‌باشد).
  • فاصله سوئیچینگ (S): فاصله بین قطعه استاندارد و سطح حساس سنسور به هنگام عمل سوئیچینگ می باشد.
  • فاصله سوئیچینگ نامی (Sn): فاصله ای که در حالت متعارف و بدون در نظر گرفتن پارامترهای متغیر از قبیل درجه حرارت ، ولتاژ تغذیه و غیره تعریف شده است.
  • نوع خروجی: روشن یا تاریک باشد. NPN یا PNP باشد.
  • این شرکت بعنوان نماینده رسمی کمپانی IFM  آلمان آماده هر گونه مشاوره و تامین سنسورها و ترنسمیترهای فشار کمپانی IFM  می باشد.
  • این شرکت بعنوان نماینده رسمی کمپانی SICK آلمان آماده هر گونه مشاوره و تامین سنسورها و ترنسمیتر های فشار کمپانی SICK می باشد.
  • این شرکت بعنوان نماینده رسمی کمپانی KOBOLD آلمان آماده هر گونه مشاوره و تامین سنسورها و ترنسمیترهای فشار کمپانی KOBOLD می باشد.
  • این شرکت بعنوان نماینده رسمی کمپانی TESTO آلمان آماده هر گونه مشاوره و تامین سنسورها و ترنسمیتر های فشار کمپانی TESTO  می باشد.
  • این شرکت بعنوان نماینده رسمی کمپانی KROHNE  آلمان آماده هر گونه مشاوره و تامین سنسورها و ترنسمیترهای فشار کمپانی KROHNE  می باشد.
  • این شرکت بعنوان نماینده رسمی کمپانی ABB آلمان آماده هر گونه مشاوره و تامین سنسورها و ترنسمیتر های فشار کمپانی ABB می باشد
  • این شرکت بعنوان نماینده رسمی کمپانی رزمونت آلمان آماده هر گونه مشاوره و تامین سنسورها و ترنسمیتر های فشار کمپانی رزموت می باشد.